Radio 5

U kunt een mail sturen naar de redacteuren Rienk Blom en/of Dirk Luijmes.  

Misschien hebt u een vraag over de techniek. Veelgestelde vragen hebben we met bijbehorende antwoorden op de site gezet. Die staan hier. Mocht u er alsnog niet uitkomen, dan zien we uw mail graag tegemoet.

Rienk BlomRienk Blom (*1980) is redacteur van Radio 4 Webradio Musica Religiosa en het radio 5 programma Musica Religiosa op de zondagavond van 23:02-24:00 uur . Hij heeft orgel gestudeerd aan de HKU bij Reitze Smits. Hij studeerde af met een specialisatie kerkmuziek. Naast zijn werk bij Musica Religiosa is hij medesamensteller van het EO-programma Musica Religiosa op de zaterdagavond en samensteller van Andries Klassiek op radio 4. Naast zijn werkzaamheden schrijft hij graag voor verschillende tijdschriften over klassieke (religieuze) muziek.

Dirk LuijmesDirk Luijmes is redacteur van Musica Religiosa. Hij studeerde orgel, klavecimbel, kerkmuziek en muziekwetenschap.Tot 2014 werkte hij voor het NCRV-programma Te Deum Laudamus. Daarnaast is hij werkzaam als uitvoerend musicus (o.a. op het kunstharmonium), tekstschrijver (o.a. bij het Concertgebouw) en kerkmusicus.

 
 

Musica Religiosa op Radio 5

zondag 1 mrt.

22:00-23:00

Jan Jansen bespeelt het Van Gruisenorgel(1811) van de Grote kerk te Hallum (Fr.) en speelt koraalbewerkingen van Maarten Kooij over liedboekmelodieen van Frits Mehrtens op het orgel van de Dom in Utrecht

Het zou zomaar kunnen, dat u nog nooit hebt gehoord van het Van Gruisenorgel in de Grote Kerk van Hallum in Friesland. En dat is jammer, want het is een boeiend orgel uit 1811 van niet minder dan [...] Lees verder


23.00-24.00

Psalmenproject: 126 (II) en 127

In ons Psalmenproject blijven nog even stilstaan bij Psalm 126. Dit pelgrimslied kwam in de vorige aflevering ook al aan bod, maar er zijn nog heel veel meer fraaie stukken bij  woorden van deze [...] Lees verder

zaterdag 28 feb.

22.02-23.00

Thema: Vertrouwen, I

In elke relatie speelt vertrouwen een belangrijke rol. Ook in je relatie met God.Hoe hebben componisten dat vertrouwen getoonzet?
met in dit uur een column van Thea Westerbeek
op de foto: [...] Lees verder


23.02-00.00

Thema: Vertrouwen, II

Vertrouwen. Als je religieuze muziek zoekt bij dit thema, kom je vanzelf bij 'vertrouwen op God'. Dat komen we vaak tegen in de psalmen.
met in dit uur een boekentip van Joop van der Elst    op [...] Lees verder

Musica Religiosa gemist

Zoek op datum

zaterdag 28 feb.

22.02-23.00

Thema: Vertrouwen, I

23.02-00.00

Thema: Vertrouwen, II

zondag 22 feb.

23:00-24:00

Masaaki Suzuki eredoctor

Orgel ringtones top 10